Hvor mange dialekter i norge Lillehammer

hvor mange dialekter i norge Lillehammer

Lillehammer er en by og kommune i Gudbrandsdalen i Oppland, ved nordenden av Mjøsa. Anleggelsen av hovedbanen Oslo -Eidsvoll i baserte seg på . En del lørdager i løpet av året arrangeres Bondens Marked hvor det blir solgt. I Norge finner vi mange ulike dialekter, varianter av norsk talemål som Den norske geografien gir oss derfor en viktig forklaring på hvor. Det er i tatt kontakt med Lillehammer kunnskapspark og Norsk . På spørsmålet om hvor mange det er av disse vandrerne varierer svarene fra.

Hvor mange dialekter i norge Lillehammer - sex

Lillehammer har flere museer, bl. Torget ble raskt et møtested for lillehamringer både til hverdag og fest. Se også: Kjente personer fra Lillehammer. Lillehammersom altså har fylkets administrasjon, arrangerte i de Olympiske vinterleker. Dette har blant annet ført til at østnorsk har kløyvd infinitiv; man sier for eksempel å vera  og å skrive inntrykk erotisk date vårrå og skriv.

Videos

The Second Largest Freezer in Norway Typiske Lillehammer -uttrykk som «Jara» og «Kollosalt frakt» er på veg ut. Men de bruker heller ikke formen «båret», som er vanlig på Oslo. I Norge finner vi mange ulike dialekter, varianter av norsk talemål som Den norske geografien gir oss derfor en viktig forklaring på hvor. Nåværende grenser fra , da Lillehammer og Fåberg kommuner ble slått sammen. Norges Toppidrettsgymnas har avdeling i Lillehammer. Mange kunstnere har holdt til i Lillehammer, særlig malere, og mange av Lysgårdsbakkene, hvor også åpnings- og avslutningsseremoniene ble avviklet.

0 Replies to “Hvor mange dialekter i norge Lillehammer”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *